עלי תבלין מיובשים

עלי תבלין מיובשים – סקירה ואופן הבדיקה והשימוש בין עלי התבלין המיובשים מצויים כמעט כל סוגי ירקות העלים הנפוצים, כגון פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, אורגנו, ועוד. ראה לעיל בערך "ירקות מיובשים" את הליך הייבוש ומטרתו. לאחר הייבוש אופן השיווק משתנה כשלעיתים הוא כשביבים או פתיתים, בגדלים שונים, ולעיתים הוא טחון כאבקה דקה. […]
אורגנו/עלים מיובשים
ראה לקמן בערך "עלי תבלין מיובשים".
אבקת שום
אבקת שום מיוצרת באמצעות חיתוך השום לפרוסות, או כתישתו, ולאחר מכן ייבוש וטחינה לאבקה. כשהמוצר טרי הוא בחזקת נקי. לעומת זאת באחסון ממושך הוא עלול להינזק באחד ממזיקי המחסן, או בזחלים של עשי המחסן. אופן הבדיקה והשימוש: ראוי לרכוש באריזות עמידות לחרקי מחסן, ובזמן הרכישה להתבונן היטב ולוודא שהאבקה אוורירית ונעה מצד לצד ללא קורים […]
תמצית וניל
בחזקת נקי ואינו טעון בדיקה.
שבבי סויה
ראה לעיל בערך "סויה".
שימורים
סקירה ואופן הבדיקה והשימוש בשימורים תעשיית השימורים מורכבת ממיני פירות וירקות רבים. באופן עקרוני חובה על ועדי הכשרות לוודא שהחומר ממנו מייצרים את השימורים אושר כנקי מחרקים. שכן על פי רוב מוצר המוכן לאכילה, ובפרט לאחר בישול וקל וחומר באם הוא מעורבב עם מוצרים נוספים, או עם תערובת כגון רוטב, אין אפשרות לבודקו כהוגן או […]
שוקולד

שוקולד- סקירה ואופן הבדיקה והשימוש השוקולד הוא ממתק שמקורו מפולים הגדלים על עץ הקקאו (ראה לעיל בערך "קקאו"). לאחר ייבוש, שטיפה וקלייה, מסירים את הקליפה עם הנבט וטוחנים עד שמתקבלת כעין משחה. לאחר הפרדת השמנים (מהם מייצרים את חמאת הקקאו), מתקבלת האבקה שטעמה מריר, ועל ידי ערבוב תוספים נוספים מייצרים ממנה את השוקולד המתוק. השוקולד […]
שלאק / E904
חומר להברקת מוצרי מזון שמקורו מפרש המיוצר מחרק הלכה, וראה באריכות אודות הכשרות של מוצר זה בכרך א פרק ו סעיף מב ובהערה שם.
שמיר יבש
ראה לעיל בערך "עלי תבלין מיובשים", וראה בערכו בכרך ג.
שמן נבט חיטה
ראה לעיל ערך "חיטה" ובתת ערך "שמן נבט חיטה".