זוקיני

זוקיני – חרקים, נגיעות ואופן הבדיקה והשימוש

 

הזוקיני הוא מין קישוא ממוצא איטלקי. הזוקיני הוא בדרך כלל נקי ואינו חייב בדיקה.
זוקיני ופרחיו
זוקיני ופרחיו
פרחי הזוקיני [משמשים למילוי בגבינות או מוצרי בשר], נגועים בכנימות עלה, ובזחלי פרודניה ועוד.
קודם השימוש בפרחים יש לחצות את הפרח לאורכו [אין צורך להפריד את החצאים לחלוטין],
ולהשרות את הפרחים במים עם חומר השריה למשך כ-5 דקות. לאחר מיכן יש לשטוף כל פרח היטב תחת זרם מים.